Najbolja medicinska sestra: Priznanje posvećuje deci

Admin/ July 5, 2019/ Novosti

Nevenka Dragićević, najbolja medicinska sestra u predškolskim ustanovama: Učim i danas, obilazila sam obdaništa po Srbiji, raspitivala se kako rade, da bismo u Ubu napravili najbolji model.

NEVENKA Dragićević (39) proglašena je za najbolju medicinsku sestru u predškolskim ustanovama Srbije u prošloj godini, angažovanoj na preventivnoj zaštiti dece. Priznanje je dodelio Republički savez medicinskih sestara predškolskih ustanova, na predlog PU “Ub” u kojoj radi, Ministarstva zdravlja, odnosno Odseka za sanitarni nadzor u Valjevu.

Desetak godina radila je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. U Predškolskoj ustanovi “Ub” zaposlena je od 2012. godine, u kojoj je uspostavila kontrolu sistema bezbednosti hrane, pokrenula niz besplatnih preventivnih ortopedskih, stomatoloških i oftalmoloških pregleda, inicirala formiranje Tima za zaštitu dece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, te internog uputa Doma zdravlja za decu kod koje se u toku dana primeti promena zdravstvenog stanja.

Share this Post